19.03.2024
Новини Соціальні проблеми

“Рабства в Україні немає”. Президент назвав умови виїзду заробітчан за кордон

Україна не блокуватиме виїзд заробітчан за кордон за умови надання країною-замовником контракту на роботу хоча б на три місяці. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час брифінгу на Закарпатті, повідомляє Укрінформ.

Ми нікому нічого не блокуємо… Ми пояснили, що коли у нас іде карантин, його потрібно дотримуватися. Це треба зрозуміти.., – каже він. – Ми відпускаємо громадян на ці роботи — за умови, що нам показують копію контракту з людиною на як мінімум три місяці роботи. Коли країна, яка зв’язується з нами по дипломатичних зв’язках, бере на себе зобов’язання забезпечити наших громадян житлом, медичною страховкою — ми можемо бути впевнені, що якщо щось із нашим громадянином відбудеться, його не викинуть на вулицю. Хочете працювати за кордоном – будь ласка, рабства в Україні немає.

Президент повідомив, що наразі багато країн надіслали замовлення на рейси для українських робітників. Серед них – Німеччина, Італія, Фінляндія, Польща.

Нагадаємо, відповідальним за переговори з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт, призначили віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадима Пристайка. Після скандалу з блокуванням чартерів із заробітчанами, уряд все ж дозволив спецрейси для українських сезонних робітників. Заробітчани змогли вилетіти спершу до Лондона, а згодом і до Гельсінкі. 5 травня МАУ виконала  третій спецрейст з українськими сезонними робітниками – до Франкфурта. 8 травня ще 200 українців вилетіли  спеціальним рейсом на сезонні заробітки до Австрії, пише “Українська правда”. 

Перейти до панелі інструментів