26.04.2024
Здоров’я Новини

Через карантин у лікарнях бракує донорської крові. Ви можете допомогти

Через карантин та епідемію коронавірусної хвороби в українських медзакладах виник дефіцит донорської крові. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

– Здавати кров під час карантину безпечно, якщо дотримуватися загальних заходів безпеки. Одна доза може врятувати одразу трьох людей, – повідомляють у Міністерстві. – Понад 300 тисяч українців щодня потребують донорської крові. Будь ласка, подбайте про тих, кому особливо потрібна ваша допомога.

Нагадаємо, що постановою Уряду донорам дозволено користуватися громадським транспортом у період карантину. Тому громадяни, які планують здати кров, можуть без проблем дістатися для цього до лікарні.

Здати кров у Тернополі можна у обласному центрі служби крові, вул. Клінічна, 8. Центр працює щодня, крім суботи і неділі.

Донором може бути будь-який дієздатний і здоровий громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань до донорства. Ваша вага повинна становити більше 50 кг. З собою потрібно мати паспорт, маску та рукавиці. Детальніше про те, як стати донором на сайті Центру – https://tocsk.te.ua.

 

Перейти до панелі інструментів