25.04.2024
Новини Оперативно

Слідчі скерували до суду справу щодо власниці борделю

За сутенерство перед судом постане жителька Запорізької області, 1991 року народження. У Тернополі жінка ще у 2019 році започаткувала власний бізнес з надання сексуальних послуг.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Тернопільській області. За його інформацією, жінка набирала “співробітниць” через оголошення в інтернеті, де пропонувала хороший заробіток. В місяць обіцяла близько двадцяти тисяч гривень. Саме це оголошення зацікавило оперативників.

– Впродовж восьми місяців працівники поліції документували факти сутенерства та проституції, – розповів начальник відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП в Тернопільській області Олександр Буняк. – Підозрювана винайняла кілька квартир в обласному центрі.

Дівчатам, які телефонували за номерами в оголошеннях, вона по телефону розповідала про специфіку роботи. Погодилися співпрацювати із сутенершою троє іногородніх жінок віком від 25 до 30 років.

Оплату клієнти здійснювали згідно тарифів – година сексуальних послуг вартувала 1200 гривень, а 30 хвилин – 800 гривень. 50 відсотків із заробленого підлеглі віддавали “роботодавцю”.

Квартири організатор бізнесу винаймала в різних частинах обласного центру. Проте адреси часто змінювала, що ускладнювало роботу оперативникам, каже Олександр Буняк.

– Під час однієї із зустрічей незаконні заробітки припинили оперативники відділу по боротьбі з протидії торгівлі людьми спільно з слідчими головного управління Нацполіції краю під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області.

Жінці оголосили підозру згідно статті 303 частина 2 ККУ – сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією. Долю жительки Запорізької області тепер вирішуватиме суд.

Перейти до панелі інструментів