19.04.2024
Новини Оперативно

Шахраї продали одній жінці неіснуючі колеса, а іншій – такий же телефон

Чи не щодня працівники поліції документують нові факти шахрайства вчиненні щодо жителів нашого краю. Схеми старі, а потерпілі нові. Лише протягом доби двоє громадян потрапили на гачок аферистів, які розмістили в мережі Інтернет неправдиві оголошення про продаж того чи іншого майна.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в області. За його інформацією, аферисти перед відправкою товару поштою просять або аванс, або 100%-ву передоплату. Після надходження грошей псевдопродавець зникає вимикаючи телефон й видаляючи допис.

За такою шахрайською схемою потерпіла жителька обласного центру. Вона перерахувала 55000 гривень за купівлю автомобільних коліс, а товар так й не отримала.

Від аналогічної афери потерпіла й мешканка Теребовлянського району. Майже 4000 гривень жінка перерахувала пройдисвіту за неіснуючий засіб зв’язку.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ – шахрайство.

Правоохоронці нагадують краянам, що перш за все необхідно перевіряти інформацію про продавця або покупця. Найпростіше – “вбити” наявну у вас інформацію (прізвище, номер телефону, номер картки) в пошуковик і перевірити, чи є про нього відгуки в інтернеті.

Перед тим, як відправити передоплату за товар, зверніть увагу на дату реєстрації продавця на майданчику. Якщо він зареєстрований не більше пари місяців, а, тим більше, пари тижнів – це привід насторожитися.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте і телефонуйте на лінію «102».

Перейти до панелі інструментів