23.04.2024
Здоров’я Новини

На потреби медицини Тернополя виділили 47 млн. грн. Яка у лікарнях ситуація із засобами захисту та ШВЛ-апаратами

47 мільйонів гривень на потреби медицини виділила Тернопільська міськрада під час сесії 8 квітня. Про це повідомив під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом міський голова Сергі Надал. 

– Ці кошти будуть спрямовані на всі необхідні виплати, – зарплати, премії по 10 тисяч гривень, які ми обіцяли кожному медпрацівнику, а також на придбання всіх необхідних засобів захисту та медикаментів, – каже він. 

Як повідомив начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак, два тернопільські інфекційні відділення (для дітей і дорослих – прим. ред) забезпечені засобами індивідуального захисту у повному обсязі.  

– Нещодавно отримали 11 моніторів цілодобового спостереження, один апарат штучної вентиляції легень, очікуємо доставку ще семи апаратів в лікарню швидкої допомоги, – каже він. 

За словами міського голови, хоча наші лікарні забезпечені на сьогодні, але засоби захисту купуватимуть і надалі . 

– Ми розуміємо, що може бути спалах і може бути збільшення кількості хворих, тому ми не повинні зупинятися і продовжити придбанння костюмів, медичних масок і всіх інших засобів та медикаментів.

До слова, зранку 14 квітня Тернопіль отримав 7 ШВЛ-апаратів, які придбали за кошти благодійників. Вони будуть працювати у всіх лікувальних закладах міста, які задіяні до COVID-19.

Перейти до панелі інструментів