11.05.2024
Новини Оперативно

Депутати тепер можуть голосувати з дому – деякі сесії міськради проходитимуть онлайн

Депутати Тернопільської міськради тепер зможуть бути присутніми на сесіях онлайн, через відеозв’язок. Щоправда, на таких сесіях розглядатимуть тільки ті питання, які стосуються COVID-19.

“За” можливість проведення сесії у режимі відеоконференції/аудіоконференції проголосували депутати під час позачергової сесії міськради 8 квітня. Проект називався “Про внесення змін до рішення Тернопільської міської ради від 24.11.2015р. №7/2/152 «Про затвердження Регламенту Тернопільської міської ради сьомого скликання».

– Ми вносимо зміни в регламент про можливість проведення сесій онлайн, але такі сесії будуть стосуватись виключно тих питань, які пов’язані з ліквідацією COVID-19, – сказав перед голосуванням міський голова Сергій Надал. – Жодні господарські питання на цій сесії не можуть розглядатись. Ми отримали методичні рекомендації від USAID, від Асоціації міст як ці зміни прописати в регламенті. В принципі, таким чином ці зміни і прописані.

Загалом у депутатів таки виникли питання щодо сесії онлайн. Зокрема, вони радили прибрати із рішення формулювання про аудіозв’язок, аби завжди було відео і було видно, хто голосує. Однак зійшлись на тому, що пропишуть у рішення чітко про те, що якщо хтось з депутатів не зможе підключитись через відеозв’язок, то аж тоді допустимий  аудіозв’язок.

Як зазначено у проекті рішення, рішення про дистанційне засідання доводитимуть до відома депутатів ради і населення не пізніше як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання міської ради. А до порядку денного дистанційних засідань включатимуть виключно питання невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання, щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами, процедурні питання.

Перейти до панелі інструментів