26.04.2024
Місто Новини

Міністерство охорони здоров’я дозволило роботу продуктових ринків. Чи працюватимуть вони у Тернополі?

Питання роботи ринків підняли під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом. Зокрема, йшлося про скарги тернополян на окремих суб’єктів господарювання, які торгуть на ринку “Оранж” у Тернополі і іне дотримуються карантинного режиму. Міський голова ще раз нагадав, що ринки у Тернополі не працюють і доручив  начальнику управління муніципальної інспекції проконтролювати це питання.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я дозволило роботу продуктових ринків в Україні на період карантину, йдеться в оприлюдненій постанові головного державного санітарного лікаря від 30 березня. Згідно з документом, здійснювати торгівлю харчовими продуктами може тільки зареєстрований оператор ринку за умови дотримання протиепідемічних заходів. Зокрема, кількість відвідувачів ринку буде обмежена – одна людина на 20 квадратних метрів, а відстань між покупцями у черзі має складати не менше ніж 1,5 метри, повідомляє “Радіо Свобода”. 

– Хочу наголосити щодо інформації, яку подавали деякі ЗМІ, про нібито надання урядом дозволу на діяльність ринків, – каже Сергій Надал. – Уряд чітко передбачив, про які ринки йде мова. Це невеликі ринки, які знаходяться на території населених пунктів, де немає продуктових магазинів, для того щоб забезпечити населення продуктами харчування. Це нас не стосується. Або великі ринки, які забезпечені усім необхідним – вентиляцією, туалетами. У нас таких ринків немає на даний час. Крім того, маємо наполегливі рекомендації епідеміологів  лабаторатрного центру та медиків не допускати роботи ринків. Наголошу, що сьогодні 98 хворих по області і з них лише двоє мешканців Тернополя. Всі ми чудово знаємо, хто торгує на ринках і хто приїжджає купувати на них. Це всі ті, хто є потенційними носіями вірусу і небезпеки. Тому у жодному випадку не можна допустити такої діяльності. Тим більше є рішення оперативного штабу, який категорично заборонив діяльність ринків. Прошу звернути увагу не лише на тих, хто торгує, але і на керівників і власників цих ринків.

З 20 березня у Тернополі рішенням оперативного штабу не працюють усі ринки, у тому числі й продуктові.

Перейти до панелі інструментів