19.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі та селах громади мають демонтувати самовільно встановлені огорожі біля водойм

Рішення про усунення самовільно встановлених огорож прийняли на засіданні виконкому 1 квітня. Йдеться зокрема про демонтаж огорож біля водойм.

Потребу в такому рішення на засіданні пояснили внесенням змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального користування.

– Відбулися зміни в законодавчих актах, – каже заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра. – Зокрема, про доступ до водних об’єктів. В нас є ще декілька об’єктів, які власне не відповідають вимогам закону. Тому пропонується прийняти рішення про усунення самовільно встановлених огорож. Пропонується їм надати все таки термін – у 20-денний термін з дня отримання вимоги комісії самостійно демонтувати та надати інформацію щодо проведених робіт по цих об’єктах.

Тим же рішенням постійну діючу комісію, як сказав на виконкомі заступник голови, зобов’язали організувати роботи з демонтажу самовільно облаштованих огорож на набережній Тернопільського ставу, якщо власники самі не демонтують.

– Відповідно визначений алгоритм взаємодії комунальних підприємств,структур, – каже він. – Також питання залучення правоохоронців до супроводу таких робіт.

Після підтримки такого рішення, міський голова також звернувся до членів виконкому – старост сіл, що входять Тернопільської громади та наголосив, що рішення також стосується водойм, які є на території їхніх сіл.

Перейти до панелі інструментів