26.04.2024
Новини Оперативно

У Монастириському районі офіційно зареєстрували другий випадок коронавірусу на Тернопільщині

На Тернопільщині офіційно зареєстрований другий випадок COVID-19, повідомляє Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом.

В обласному лабораторному центрі МОЗ України додають, що о 20 год. 10 хв. 23.03.2020 року в результаті дослідження методом ПЛР виявлені фрагменти РНК вірусу SARS-CoV-2. Тобто лабораторно підтверджено другий в Тернопільській області випадок COVID-19.

Відомо, що це мешканець Монастириського району. Пацієнт знаходиться в інфекційному віділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги. Чоловік родом із села Ковалівка, йому 68 років. Стан хворого важкий.

В управлінні ДСНС в Тернопільській області повідомили, що 23 березня у Монастириському районі в селах Швейків та Ковалівка рятувальники провели дезінфікування двох церков та кафе. В місті Монастириська спеціальними розчинами були промиті приміщення та авто швидкої допомоги. Заходи здійснюють з метою запобігання розповсюдженню інфекційних захворювань.

Як повідомляє обласний лабораторний центр, за даними епіданамнезу, обоє чоловіків, що захворіли, перебували на одному похороні в одному населеному пункті.

Захворіли одночасно, що свідчить про одномоментне зараження та наявність спільного джерела інфекції.

ОЛЦ рекомендує людям, що контактували із захворілими, самоізолюватися, повідомити свого лікаря.

Перейти до панелі інструментів