19.04.2024
Новини Політика

Ексголова ОДА Ігор Сопель передав пост наступнику

У Тернопільській обласній держадміністрації новий голова. 19 березня президент Зеленський підписав уваз про призначення на посаду Володимира Труша. Сьогодні, 20 березня, попередній голова Ігор Сопель передав пост наступнику. Про це він написав у своєму Facebook.

  • Наша Тернопільщина – область з чудовими людьми, з мальовничими туристичними місцинами, з великим бізнесовим потенціалом, – пише Ігор Сопель. – Розпочато чимало проєктів, є попередні домовленості з інвесторами про відкриття заводу деталей для автомобілів, незабаром стартує “Велике будівництво”. Впевнений, новий очільник примножить здобутки. Бажаю йому успіху та великих звершень на благо нашого краю.

Нагадаємо, Ігор Сопель керував обласною адміністрацією з 1 листопада 2019 р. до 18 березня 2020 р. 22 лютого цього року президент прийняв відставку Сопеля у зв’язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки.

Володимир Труш народився 1980 року в с. Лучинці Рогатинського району Івано-Франківської області. Має вищу освіту. У 2002 році закінчив Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальностями «Фінанси» (магістр з економіки та підприємництва) та «Філологія» (бакалавр з філології). У 2019-му закінчив Дубенську філію Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» (бакалавр з права). З 2002 по 2008 рік працював у структурі податкової міліції Івано-Франківської області. У 2016-2019 роках займався підприємницькою діяльністю. З листопада 2019 року – голова Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.

З відкритих джерел відомо, що Володимир Труш є власником товариства “Кротер готівка”, яке займається позиками грошей. У Труша є дружина Ірина, з якою вони разом виховують дочку Настю. У свої декларації він вказує будинок на понад 150 квадратних метрів у Рогатині, що на Прикарпатті. Крім того, Труш декларує дві автівки: Lande Rover Range Rover 2008 року – вартість від 15 тисяч доларів; Ford Transit Connect 2011 року – від 5 тисяч доларів. Також разом з дружиною за 2018 рік він задекларував 600 тисяч гривень готівки. Хоча дохід лише від підприємницької діяльності становив 11 мільйонів 780 тисяч гривень.

Володимир Труш – 16-й голова Тернопільської ОДА. Про “цикл життя” його попередників ми зробили цікаву інфографіку на сторінці видання у Facebook.

 

 

Перейти до панелі інструментів