19.04.2024
Здоров’я Новини

Тернопільським лікарням передали захисні халати та одноразові шапочки від ЮНЕСКО

Халати для лікарів та хворих, а також одноразові шапочки для медперсоналу передало тернопільським лікарням обласне відділення Міжнародного центру провадження програм ЮНЕСКО.

50 халатів дирекор відділення Віталій Семенюк віддав у міську лікарню №3.

– Це халати для хворих. Дай Боже, щоб їх не було, – каже він. – Але у разі ізоляції, вони теж мають мати певний одяг.

Раніше пан Семенюк передав начальнику міського управління охорони здоров’я 60 захисних халатів для лікарів та 200 шапочок для медперсоналу.

– Цю допомогу з Франції ми привезли швидше, але ці халати специфічні, тому раніше у них не було потреби, – каже Віталій Семенюк. – Захисні халати з манжетами, з цупкої тканини, зараз вони потрібні нашим лікарям. Їх мають передати у інфекційне відділення.

Днями обласне відділення Міжнародного центру ЮНЕСКО передало 6 тонн гуманітарного вантажу з Польщі для Язлівецького монастиря. Там є сестри, які вже давно опікуються людьми з інвалідністю, одинокими та малозабезпеченими, активно допомагають багатодітним сім’ям.

Директор обласного відділення Міжнародного центру провадження програм ЮНЕСКО каже, що нашим лікарням могли б допомогти більше, але є певні проблеми із доставкою гуманітарних вантажів з Франції.

– У нас є близько 25 тонн вантажу для лікарень – ліжка, медзасоби, одяг. А ми не можемо їх привезти, – каже Віталій Семенюк. – Вже місяць часу Мінсоцполітики не дає можливості привезти гуманітарний інвентар з Франції. Зараз там вже є зміни, але нових кроків ще невидно. Обіцяють спрощену систему, але наразі нічого немає. Тим більше зараз карантинні санкції. І я не знаю, чи нам зможуть відвантажити цю допомогу…

Перейти до панелі інструментів