25.04.2024
Новини

Муніципальна інспекція розігнала вуличних торговців у парку Топільче

Реагуючи на звернення тернополян, у неділю, 1 березня, інспектори відділу контролю за правопорушеннями управління муніципальної інспекції провели спільне відпрацювання із працівниками Тернопільського міського відділу поліції в Тернопільській області щодо недопущення несанкціонованої торгівлі та захаращення тротуарів і пішохідної доріжки в гідропарку «Топільче», за результатами якого більше 100 осіб-порушників переміщено на один із тернопільських ринків. Про це повідомила прес-служба Тернопільської міської ради.

Статтею 160 КУпАП за здійснення торгівлі з рук на вулицях, площах, скверах, прибудинкових територіях, у під’їздах та в інших невстановлених місцях передбачено накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, а за торгівлю з рук у невстановлених місцях промисловими товарами – накладення штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

– Подібні заходи у місті будуть відбуватися і надалі з метою недопущення порушень Правил благоустрою Тернопільської міської територіальної громади, Кодексу України про адміністративні правопорушення та недопущення засмічення парку «Топільче»., – кажуть у Тернопільській міській раді.

У муніципальній поліції також звертають увагу тернополян, що на ринках міста Тернополя є достатньо місць для здійснення торговельної діяльності, а розміщення торговельного обладнання та експозиції на тротуарах і проїжджій частині дороги чи газонах є порушенням Правил благоустрою, що карається штрафними санкціями у розмірі від 340 грн до 1360 грн.

До слова, від початку року інспекторами винесено 37 адміністративних протоколів за ст.152 КУпАП за самовільне, без погодження виконавчих органів міської ради, узгодженого загального вигляду та без оформлення відповідного права на земельну ділянку, розміщення на тротуарах торговельного обладнання і експозиції.

Перейти до панелі інструментів