26.04.2024
Здоров’я Новини

Українців немає серед заражених коронавірусом в Італії

За інформацією Генерального консульства України в Мілані, в Північній Італії станом 24 лютого, інформації про зараження коронавірусом громадян України не надходило. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

На консульському обліку закордонних дипломатичних установ в Італії перебуває 11337 громадян України, серед них на обліку Генконсульства України в Мілані – 6034.

За даними МВС Італії, дозволи на проживання в цій країні мають 239424 громадяни України.

Як повідомляє hromadske.ua, Генеральне консульство України в Мілані з 25 лютого призупиняє прийом громадян та видачу документів через спалах китайського коронавірусу в регіоні Ломбардія.

В Україні у всіх людей, хто приїздить з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом, перевірятимуть рівень температури тіла.

Нагадаємо, в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано. На п’ятий день перебування в обсервації в Нових Санжарах у евакуйованих з Китаю українців підвищеної температури або інших симптомів захворювання немає. 

Довідка

🔹 На Півночі Італії, до початку березня закриті всі навчальні заклади: школи, ліцеї, університети, а також усі музеї, історичні пам’ятки, театри. В церквах рекомендовано не проводити служби.

🔹 За інформацією Посольства України в Італійській Республіці, Прем’єр-міністр Італії Конте оголосив, що встановлено карантин для всіх, хто контактував із зараженими. Наразі 250 осіб перебувають в ізоляції та під наглядом медиків, але зважаючи на збільшення випадків захворювань, кількість таких осіб також може зрости.

🔹 Медичні служби Італії, як і раніше, перебувають у стані підвищеної готовності та вживають усіх необхідних заходів для подолання наслідків від зараження коронавірусом та недопущення його подальшого розповсюдження.

🔹Кількість жертв від коронавірусу зросла до 7 осіб, усі померлі – особи похилого віку. Загальна кількісь підтверджених інфікованих зросла до 203 випадків (дані змінюються – ред.).

 

Читайте також: “Не такий страшний коронавірус, як його малюють”. Як зберігають спокій тернополяни, які живуть в Італії

Перейти до панелі інструментів