28.03.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині вітер валив дерева. На Підгаєччині зірвав дах зі школи

За даними спеціалізованих служб цивільного захисту області, станом на 9:00 год. без електропостачання перебували 148 населених пунктів краю. Триває активна робота над відновленням електропостачання та оперативним усуненням наслідків негоди. Повідомляє прес-служба обласної держадміністрації.

Як повідомляють в управлінні ДСНС в Тернопільській області, зафіксовано падіння 26 дерев на проїжджі частини доріг. Найбільше сіл знеструмлено у Збаразькому (18), Кременецькому і Борщівському (по 16), Заліщицькому районах (14).

Внаслідок негоди постраждала будівля школи у с. Литвинів Підгаєцького району. Там частково зірвано шиферне покриття (80 листів шиферу на площі 120 м.кв). Також частково зірвано металочерепицю з покриття павільйону на території дитячого садка «Журавлик» у м. Підгайці. Окрім цього постраждала покрівля приватного житлового будинку у с. Зелений Гай Заліщицького району. Постраждалих серед людей немає.

Сьогодні, близько 5-ї години ранку, на автодорозі державного значення М-12 Стрий — Знам’янка, через сильні пориви вітру, на проїздну частину впало дерево та пошкодило транспортні засоби, які рухалися цією автодорогою. На щастя, ніхто не постраждав. Патрульні оперативно надали громадянам необхідну допомогу, склали всіх необхідні адміністративні матеріали та викликали на місце пригоди підрядні організації, які розчистили проїзд.

Забезпечено безперебійний проїзд автошляхами області, додають в облдержадміністрації. Підрядні організації усувають наслідки негоди з придорожніх смуг.

Синоптики й надалі прогнозують на Тернопільщині сильний вітер до 30 м/с, опади у вигляду мокрого снігу та дощу, що може призвести до погіршення дорожньої обстановки.

Патрульна поліція просить водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, слідкувати за дорожньою обстановкою, не перевищувати швидкісний режим та завчасно плануйте безпечний маршрут на час негоди. За можливості, рекомендують утриматися від поїздок на далекі відстані.

 

Перейти до панелі інструментів