23.04.2024
Новини

На Збаражчині двадцять п’ять студентів коледжу з харчовим отруєнням потрапили до лікарні (оновлено)

Впродовж цієї ночі до інфекційного відділення Збаразької районної лікарні поступали студенти коледжу з скаргами на погане самопочуття, діарею, підвищену температуру тіла та блювоту. На даний момент лікарі проводять додаткові обстеження щодо встановлення точного діагнозу. Попередній діагноз харчова токсикоінфекція.

Станом на 9 годину сьогоднішнього дня кількість потерпілих становила 21 особи. Станом на 10:45 за медичною допомогою звернулося уже 25 осіб, усі неповнолітні.

В коледжі з 7:45 сьогоднішнього дня працюють спеціалісти Збаразького районного управління Держпродспоживслужби. Також у санепідрозслідуванні приймають участь 2 лабораторії: фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби та ТОЛЦ відбирають змиви з кухонного інвентарю, обладнання, проби води, обстежують працівників харчоблоку. Уже відібрали залишки готових страв, добову пробу та взірці інших продуктів харчування. Попередні результати цих досліджень будуть відомі протягом трьох діб. Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Спеціалісти перевіряють також і наявність швидкопсувних продуктів харчування в тумбочках ліцеїстів, які зберігалися без належних умов, а також опитують їх про можливе вживання продуктів харчування, придбаних за межами закладу.

Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно статті 325 ККУ –  Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Про це повідомляє Досьє 102.

Нагадаємо, у частини неповнолітніх перші симптоми почали проявлятися ще вдень, 18 лютого. В решти – під вечір. Про це повідомляє Досьє 102

За словами начальника Збаразького відділення поліції Віктора Волощука, серед госпіталізованих п’ятеро дівчат, а решта – хлопці. Ще троє проходять обстеження. Вік хворих – від 15 до 18 років.

Потерпілі кажуть, що не всі в день отруєння харчувалися в загальній їдальні, проте їх пригощав товариш домашньою їжею.

Стан дітей не важкий. Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР. Триває слідство.

Перейти до панелі інструментів