24.04.2024
Новини

Судитимуть посадовця Тернопільської райдержадміністрації, спійманого на хабарі у 1500 доларів США

 

Тернопільська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу містобудування та архітектури однієї з районних державних адміністрацій, обвинуваченого в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області. За її інформацією, слідство встановило, що за домовленістю із чиновником, місцевий житель повинен був передати посадовцю 4200 доларів США «винагороди» за затвердження будівельних паспортів забудови земельної ділянки. Правоохоронці задокументували факт передачі та отримання посадовцем частини неправомірної вигоди із обіцяної суми – 1500 доларів США.

Неправомірні дії чиновника кваліфікуються за ч.3 ст.368 КК України- одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища.

Посадовця відсторонено від займаної посади та обрано йому запобіжний у захід у виді домашнього арешту.

До слова, за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, у повідомленні прокуратури йдеться про начальника відділу містобудування та архітектури Тернопільської районної державної адміністрації

Перейти до панелі інструментів