28.03.2024
Здоров’я Новини

“Вся надія на добрих людей”. 19-річний юнак, якому відмовили нирки, просить про допомогу

Допомоги на лікування потребує 19-річний Ігор Собчук з Мізюринців Шумського району, який з дитинства хворіє на спадковий нефрит (запалення нирок). 

Два роки тому у хлопця взагалі відмовили нирки. Тепер тричі на тиждень Ігор змушений проходити гемодіаліз (штучне очищення крові).  А також кожних три місяці доводиться їздити на обстеження у Мінську клініку. Саме там йому мають зробити операцію з пересадки нирки, коли з’явиться донор. Поки триває очікування на операцію, хлопець щодня змушений боротися за своє життя та вживати дорогі ліки для підтримки здоров’я. 

Про збір коштів на лікування Ігоря Собчука не раз писали ЗМІ, багато небайдужих людей відгукнулися. Ігор дякує усім за підтримку, адже завдяки їм може лікуватися. Цього разу він знову просить про допомогу. Каже, вся надія на добрих людей. 

За програмою лікування важкохворих за кордоном від Міністерства охорони здоров’я України держава виділила Ігорю кошти на операцію з пересадки нирки – це 55 тисяч євро. Цю суму вже перерахували на рахунок клініки у Білорусі, де оперуватимуть Ігоря. Проте на операцію потрібно чекати. 

– Її проведуть тоді, коли з’явиться донорська нирка – це може бути завтра, а може через рік чи два, – каже хлопець. – Я чекаю вже рік, а є знайомі, які вже три роки чекають і досі їм не зробили операції. 

Ігор щойно повернувся із чергового обстеження з Мінська. Каже, рік обстежень йому профінансувала держава. Далі, поки не дочекається операції, за все треба платити самому. А це 300 доларів за аналіз кожного разу плюс витрати на дорогу до Мінська. Також Ігорю постійно потрібні гроші на ліки – близько 8 тисяч гривень щомісяця. Це уколи для підвищення гемоглобіну, таблетки для зниження рівня фосфору і калію в крові. 

Зараз Ігор Собчук проживає у родичів у Тернополі тут і проходить гемодіаліз. Раніше йому доводилося їздити на цю процедуру зі свого села у Кременець, куди було дуже важко добиратися. Та й зараз не все так просто. 

– Йду на гемодіаліз у нічну зміну – з 00.00 до 4.00, бо вдень немає місць, – розповідає хлопець.

Довідка 

Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у Приватбанку:  4149499115367490 ( Собчук Ігор Ігорович). Телефон для довідок: 097-749-97-67.

Перейти до панелі інструментів