19.04.2024
Новини Оперативно

“Думали, що безхатько”: родина з Чортківщини звинувачує медиків у халатності, що закінчилась трагедією

Слідчі Чортківського відділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за частиною 1 статті 140 ККУ. Притягнути до відповідальності за неналежне виконання професійних обов’язків медиків місцевої районної лікарні вимагають родичі померлого 76-річного жителя райцентру.

Інформація про смерть чоловіка набула розголосу після того, як родичка померлого опублікувала в соціальній мережі пост про те, що її дядькові не надавали медичної допомоги, думаючи, що він безхатько, повідомляють у Нацполіції.

Поліцейські наразі отримали заключення медиків про причину смерті пенсіонера. У рамках кримінального провадження вирішується питання про призначення комісійної судово-медичної експертизи, яка дасть відповідь, чи до смерті призвела особливість захворювання, чи несвоєчасне надання медичної допомоги. Досудове розслідування триває.

Довідка:

Стаття 140 ККУ ч.1: Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Журналісти “Терміново” з’ясовують усі обставини цього випадку. Детальніше – згодом.

Перейти до панелі інструментів