25.04.2024
Економіка та фінанси Новини

Дорогу Львів-Тернопіль хочуть віддати в концесію

У Мінінфраструктури, спільно зі Світовим банком, працюють над проєктною документацією стосовно передачі в концесію двох доріг. Серед них і майбутня нова дорога Львів–Тернопіль.

Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час презентації переможців перших концесійних конкурсів у портах України.

– Державно-приватне партнерство є нашим фаворитом, тож не зупиняємось. Готуємо концесійні проєкти у морських портах «Маріуполь», «Бердянськ», «Одеса» та «Чорноморськ». Наступний концесійний конкурс буде в морському порту «Чорноморськ». Там ми пропонуємо інвесторам контейнерний термінал та поромну переправу. Далі – конкурс у морському порту Одеси, де інвесторів має зацікавити пасажирський термінал та готель. Окрім цього, за підтримки Світового банку працюємо над проєктами концесійних доріг. Львів – Стрий та Львів –Тернопіль. До кінця лютого плануємо визначитись щодо концесійних проєктів у аеропортах «Львів», «Запоріжжя», «Херсон» та «Чернівці». Також готуємо концесії вокзалів залізничних станцій «Чоп», «Дніпро», «Миколаїв», «Харків», «Хмельницький», які мають дати нову якість для наших пасажирів на залізниці, – підкреслив Владислав Криклій.

Нагадаємо, концесійні дороги – нова практика для України. Мова йде про нові швидкісні траси, які будуватимуть за рахунок приватних інвесторів.

Перейти до панелі інструментів