25.04.2024
Місто Новини

Замість управління транспорту у міськраді створили нове. Керівник – не Ігор Мединський

Нове управління – транспортних мереж та зв’язку – створили у Тернопільській міськраді. Управління транспорту і зв’язку, яким багато років керував Ігор Мединський, у стані припинення.

Це можна побачити в аналітичній онлайн-системі YouControl.

Також на сайті YouСontrol є дані про те, що 27 грудня 2019 року зареєстроване новостворене управління транспортних мереж та зв’язку. З 26 грудня тимчасово виконує обов’язки керівника управління Олег Вітрук, який до того був заступником Ігоря Мединського.

Водночас на сайті міськради інформація про новостворене управління станом на 17.00 23 січня ще не оновлена.

Як повідомили у прес-службі міськради, усі зміни будуть відображені у розділі управління/відділи.

На якій посаді тепер Ігор Мединський і чи залишиться він працювати у міськраді взагалі – наразі невідомо. У прес-службі цього не прокоментували, тільки зауважили, що все повідомлять на сайті міськради згодом.

Журналістка «Терміново» звернулася за коментарем до пана Мединського, проте він сказав, що йому важко говорити, бо перебуває за кермом і поклав слухавку.

До слова, на сесії міськради 20 грудня міський голова Сергій Надал порадив Ігорю Мединському подумати про зміну роботи. Зокрема, депутат Тарас Білан запитав, чому пан Мединський, як представник Народного руху, перебуваючи на посаді, придбав білоруські автобуси з російськими комплектуючими. Пан Мединський не міг дати відповіді. Сергій Надал пояснив, що це не російські, а німецькі комплектуючі. Ігорю Мединському міський голова порадив краще готуватися до сесії.

– Я вважаю, що ви запрацювались на цій посаді, – сказав пан Надал. – Подумайте про зміну роботи. Я вам рекомендую це зробити. (Детальніше – на відео)

Як ми писали раніше, у Тернополі створять нові структурні підрозділи у міськраді та реоганізують деякі існуючі, дещо змінивши і їхні обов’язки. Необхідність таких змін обґрунтували створенням територіальної громади та потребою в удосконаленні роботи виконавчих органів. “За” такі зміни проголосували 32 депутати під час сесії 25 жовтня 2019 року.

Відповідно до запропонованих змін має з’явитися управління транспортних мереж і зв’язку. Потребу у його появі пояснюють тим, що основним транспортом буде комунальний, і йтиметься про його роботу із транспортом і з транспортною мережею в цілому. Існуюче управління транспорту, комунікацій та зв’язку до нього приєднають.

Через 30 хвилин після нашої публікації на сайті міськради офіційно повідомили про кадрові зміни.

Перейти до панелі інструментів