23.04.2024
Новини Оперативно

Чотири райони Тернопільщини отримали потужні пожежно-рятувальні автомобілі та обладнання

Чотири потужних спецавтомобілі українського виробництва на базі шасі МАЗ отримала Служба порятунку Тернопільщини 9 січня. Технікою, що була придбана за кошти державного бюджету, поповнився парк пожежних машин Бучацького, Заліщицького, Зборівського районних відділів та частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області. Про це повідомляє прес-служба управління.

Також рятувальникам вручили спеціальне обладнання, придбане за кошти обласного бюджету: бензопилу, бензоріз та алмазні диски STIHL, 3 надувні човни КМ-400D та два підвісні двигуни до них, десять захисних костюмів ProChem II F (у комплекті з чоботами та рукавицями), п’ять протигазів фільтрувальних СM-6S в комплекті з фільтрами та сумками, два перфоратори Makita та свердла по бетону і каменю.

За словами очільника пожежно-рятувальної служби Тернопільщини Віктора Маслея, за останні кілька років Тернопільська область вже одержала, разом з сьогоднішніми, 16 сучасних пожежно-рятувальних автомобілів. Нові машини на базі МАЗів є більш потужними та досконалими, ніж їх аналоги на базі ЗІЛ 130 і 131. Зокрема, в них більші можливості для гасіння пожеж. Це зумовлено використанням майже вдвічі більшої цистерни для підвозу води та нового потужнішого насоса, з подачею 60 літрів води за секунду. Також на них встановлено й чимало іншого сучасного обладнання, механізмів та агрегатів.

Перейти до панелі інструментів