18.04.2024
Новини Оперативно

“Поліція сказала водію далі не їхати, щоб не ризикувати людьми”. Через слизькі дороги на Тернопільщині не всі автобуси вийшли на маршрут

Через непосипані дороги у Тернопільській області багато людей не змогли зранку добратися на роботу чи у справах. За довідкою автовокзалу, багато автобусів зранку не виїхали на маршрути по області. А водії та пасажири скаржаться, що дорога зранку була, як скло. 

– Я добиралася о 7.00 з Монастириськів до Тернополя. О 8.00 не доїжджаючи до Бучача, наш автобус зупинився і не міг далі рушити через слизьку дорогу, – розповідає студентка Юлія. – Водій зупинив поліцію і патрульні йому сказали не їхати далі, щоб не ризикувати людьми. Ще 40 хвилин ми просиділи у автобусі, а потім пересіли на іншу маршрутку.  У самому Бучачі жах, що робилося, пішоходи падали на дорозі. 

На Кременецькому напрямку жодна дорога не посипана! Дорога – скло, їхати неможливо. Жоден автобус не виїхав на маршрут!, – написала зранку у соцмережі “Фейсбук” Ірина Кошіль. 

– Схоже на надзвичайну ситуацію на дорогах області. Добрався сьогодні зранку в Тернопіль попуткою. Як там бюджет-2020? – пише Awis Wind.

Про те, що неможливо було добратися зранку автобусом, пишуть користувачі соцмереж з різних районів:

За довідкою автовокзалу в Тернополі, 9 січня зранку жоден автобус не  виїхав на маршрут по області. О 9.30 виїхали кілька автобусів і то тільки по центральних дорогах.

Станом на 12.00 9 січня автобуси курсують, – і з Тернополя і до Тернополя. Але не всі, повідомляють на довідці Тернопільського автовокзалу. 

– Наприклад, з Івано-Франківська автобус не виїхав, там все стоїть, – каже диспетчер. – У сторону Почаєва автобуси не їдуть, проблематичний напрямок – Ланівці, Гусятин. Водії кажуть, що дуже слизько. Центральні дороги ще більш-менш. До Чорткова, Бучача автобуси їдуть, але у села за містом – ні. 

Як їздитимуть автобуси до кінця дня, на автовокзалі не беруться прогнозувати. Радять звертатися на довідку або стежити за онлайн-таблом автостанції.  Станом на 13:02 картина така:

– Телефонуйте нам по 10-20 раз, скільки потрібно, – каже диспетчер. – Ми надаємо всю інформацію. Довідка: (0352)  23-54-15, 23-63-56. 

У Тернопільській області 1485 доріг державного значення. 324 км обласних доріг місцевого значення, 3194 км районних доріг місцевого значення. За дороги державного значення відповідає Служба автомобільних доріг. За стан регіональних або місцевих доріг відповідають голови ОДА, місцеві ради та мери міст.

Як повідомляє Служба автомобільних доріг у Тернопільській області, мороз після дощу у ніч на 9 січня вкрив автошляхи області льодовою кіркою. Для боротьби із наслідками погодного явища на дороги державного значення Тернопільщини виїхав 51 піскорозкидач. Спецмашини посипають автошляхи cумішшю піску та солі. Проїзд автошляхами області забезпечено, боротьба із ожеледицею триває. 

У прес-службі управління патрульної поліції в Тернопільській області повідомляють, що обмежень для руху автобусів у Тернопільській області не давали. Виходити на маршрут чи ні – це рішення водіїв. Водночас у патрульній поліції зауважують, що у межах міста Тернополя та на дорогах області 24/7 працюють екіпажі патрульної поліції, до яких завжди можна звернутись за допомогою. Ускладнені погодні умови чи засніжене дорожнє покриття, на жаль, можуть стати причиною технічної несправності транспортного засобу чи дорожньо-транспортної пригоди. Також патрульні звертаються до всіх учасників дорожнього руху: у разі виникнення надзвичайної ситуації повідомляйте на лінію “102”.

Як ви зранку добиралися до Тернополя чи у райцентри? Чи був автобус, чи можна було проїхати автомобілем, який стан доріг, чи посипані? Пишіть про це у коментарях, вказуйте, який район.

 

 

Перейти до панелі інструментів