29.03.2024
Анонс Культура Новини

Коляда у “Подолянах” і оркестр на залізничному вокзалі. Прийдіть на святкові концерти

Два святкових концерти чекають тернополян 8 січня. Муніципальний Галицький камерний оркестр знову гратиме різдвяну музику для тих, хто в дорозі. Пройде концерт у залі очікування, що на другому поверсі, початок – о 19.00.

“Новорічно-різдвяну імпрезу” в рамках проекту «Для тих, хто в дорозі» 8 січня 2020 року проведе Муніципальний Галицький камерний оркестр під орудою народного артиста України Василя Феленчака. Відбудеться дійство на залізничному вокзалі станції Тернопіль. Уже стало традицією, що артисти таким чином вшановують музикою різдвяні свята і створюють пасажирам різдвяний настрій.

Святкову програму колектив оркестру за підтримки Тернопільської міської ради та адміністрації залізничного вокзалу готує вже дев’ятий рік поспіль. Вперше такий захід відбувся 8 січня 2011-го і, зрозуміло, викликав зацікавлення у слухачів, тобто, усіх присутніх в той час на вокзалі, і великий резонанс у місті. Це й зрозуміло, адже різдвяна музика у “живому” виконанні камерного оркестру, посеред суєти та шуму вокзалу, не змогла не привернути до себе увагу. А що вже говорити про сам факт концерту для усіх тих, кого буквально за кілька хвилин потяги розвезуть у різні куточки нашої країни, залишаючи в серці кожного спогади про чарівні моменти випадкової і такої приємної зустрічі в Тернополі з високим мистецтвом. Тому ця традиція й прижилася – і в колективі Галицького камерного оркестру, і у нашому місті.

До речі, вже стало традицією, що, окрім звичайних пасажирів, на концерт на вокзалі приходять і тернополяни – постійні шанувальники та друзі оркестру. Таким чином, це дійство вже стало невід’ємним атрибутом різдвяних свят у Тернополі.
Як стверджує художній керівник і диригент колективу, народний артист України Василь Феленчак, мета імпрези – подарувати різдвяний дух тим, хто змушений зустрічати свята в дорозі, і принести святковий настрій усім присутнім.

8 січня о 18.00 усіх тернополян та гостей міста запрошують взяти участь у великому різдвяному флеш-мобі “Казкова коляда в Подолянах”. Це буде спільна коляда з дітками з інвалідністю, учнями Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр , в підтримку Благодійна акція “Казковий автомобіль”.

Благодійна акція “Казковий автомобіль” має на меті допомогти реалізувати аудіодиски з казками, які записані дітками з інвалідністю, а за зібрані кошти придбати спеціально обладнаний автомобіль для Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру.

Місце проведення – м. Тернопіль, ТРЦ “Подоляни”, центральний хол (біля ялинки). Початок флешмобу – 18.00, дрес-код – вишиванка.

– Будемо колядувати: “Добрий вечір тобі”, “Нова радість стала”, «Небо і земля нині торжествують», а також дуже гарні колядки від Учнів Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр, – повідомляють організатори події.

Перейти до панелі інструментів