28.03.2024
Новини

У Тернополі оголосять «зелений» рівень системи оповіщення

Через ускладнення погодних умов 27 грудня з 19:00 год. у Тернополі оголошується «зелений рівень» системи оповіщення.

За даними Тернопільського обласного центру із гідрометеорології, впродовж дня у місті буде хмарно, часом пройдуть невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу, спостерігатиметься слабке налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північно – західний, 7 – 12 м/с, вдень пориви 15 – 20 м/с. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Через прогнозоване погіршення погодних умов, працівники комунальних підприємств вже розпочали проведення превентивних заходів, зокрема здійснюють попереднє посипання доріг та пішохідних ділянок протиожиледними сумішами.

Впродовж дня світлофори у Тернополі працюватимуть в звичному режимі, але при потребі вони будуть переведені у миготливий режим, про що буде повідомлено додатково.

За прогнозами, завтра температура повітря знизиться до нуля, а на вихідних – ймовірні заморозки.

Відтак влада просить тернополян при можливості утриматися від пішохідних прогулянок містом, без потреби не виїжджати приватним транспортом на вулиці, не паркувати автотранспорт біля контейнерних майданчиків, дерев та фасадів будинку, а також не залишати автомобілі у дворах, аби відповідальні служби змогли ефективно прибрати прибудинкові території від снігу та ожеледі механізованим способом.

А водіїв – дотримуватися безпечної швидкості руху, інтервалу та дистанції на автошляхах, уникати ризикованих маневрувань і бути обачними на шляхопроводах, мостах, спусках і підйомах.

 

Перейти до панелі інструментів