29.03.2024
Місто Новини

Тернопіль придбає в кредит 15 автобусів

КП «Міськавтотранс» отримало дозвіл на участь у проєкті «Міський громадський транспорт України» шляхом залучення коштів позики відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком в обсязі 2 млн Євро для реалізації підпроєкту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у місті Тернопіль».

Проєкт передбачає придбання 15-ти нових автобусів за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, що надаються у вигляді кредиту на пільгових умовах строком на 13 років.

Таке питання розглядали та підтримали депутати на 43-й позачерговій сесії, у понеділок, 23 грудня. Про це повідомляє прес-служба міськради.

 

  • Близько року ми плідно співпрацюємо з Міністерством фінансів України і з Міністерством інфраструктури для того, щоб Тернопіль взяв участь у Всеукраїнському проєкті «Міський громадський транспорт України», – пояснив очільник Тернополя Сергій Надал . – І, ось, в суботу ми отримали підтвердження з Міністерства економіки, що беремо участь у проєкті, і маємо можливість ще до кінця цього року підписати попередні договори з банком.

Для забезпечення виконання підприємством боргових зобов’язань за запозиченням Міністерства фінансів України для реалізації проекту «Міський громадський транспорт України», депутати підтримали також надання місцевої гарантії Тернопільської міської ради.

Перейти до панелі інструментів