27.04.2024
Новини Політика

У вісьмох громадах Тернопільщини обирають голів і депутатів. Є порушення (оновлюється)

22 грудня відбуваються місцеві вибори у 37-ми населених пунктах шести районів Тернопільщини.

Місцеві громади обирають депутатів та голів  Нараївської сільської ради Бережанського району, Вікнянської сільради Гусятинського району, Млиновецької сільської ради Зборівського району, Великобірківської селищної ради Тернопільського району.  Також відбудуться додаткові вибори депутатів Байковецької сільської ради Тернопільського району, Трибухівської сільської ради Бучацького району та  Вишнівецької сільської ради Збаразького району.
На території області працює сім територіальних та сорок дві дільничні виборчі комісії. Орієнтовна кількість виборців, які візьмуть участь у голосуванні, майже 18 тисяч.
Як повідомляє Центральна виборча комісія України,  всі 532 виборчі дільниці на перших та 66 – на додаткових виборах відкрилися вчасно, о 8.00. Голосування триває у штатному режимі. За повідомленням Національної поліції України станом на 12.00 надзвичайних подій на виборчих дільницях не зафіксовано.
За виборами стежать також представники громадських організацій. Дані про порушення публікує на своїй сторінці представник Центру суспільних досліджень Ігор Процик.
Серед порушень, зка його словами, видача бюлетенів за закордонним паспортом, нестача скриньок та інше.
Порушення зафіксували також у Малому Ходачкові. Тут теж не вистачало скриньок, не був підписаний протокол, виборці приходили без документів.

 

Перейти до панелі інструментів