19.04.2024
Місто Новини

На будівництві у “Парку здоров’я” на Бережанській починають зрізати дерева

Зрізати дерева на будівництві у “Парку здоров’я” почали зранку 16 грудня. Робітники з бензопилою працювали на люльці крана. На одному дереві обрізали гілки частково, інше практично повністю спиляли, повідомила редакцію “Терміново” читачка пані Оксана. 

– Очевидно, дерева почали заважати будівництву. Ось так повільними кроками захоплюють наш парк, – каже жінка. – Подібну ситуацію маємо і на вул. Миру, де будівництво вкрало частину скверу. 

Нагадаємо, навесні під час сильних дощів на скандальному будівництві на вул. Миру частина скверу разом із деревами просто зсунулася у прірву котловану. Мешканці прилеглих будинків протестували щодо цього будівництва, проте забудовник і проектант запевняли людей, що все законно, є всі дозвільні документи, досліджені ґрунти, проведені відповідні розрахунки. Будівництво триває досі. 

Щодо будівництва у “Парку здоров’я” на вул. Бережанській, то його розпочали у жовтні цього року. Стару альтанку знесли, а територію обгородили довжелезним парканом. На сьогоднішній день там  активно проводять будівельні роботи. 

Як ми писали раніше, у містобудівних умовах та обмеженнях для проектування об’єкта будівництва вказано, що на ділянці за адресою Бережанська 44, б заплановане будівництво магазину продовольчих і непродовольчих товарів зі складськими та офісними приміщеннями. Замовник – “ТоргінвестТернопіль”.  Також є рішення сесії міськради “Про затвердження технічної документації з землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,1600га за адресою вул. Бережанська,44бТОВ «ТоргінвестТернопіль». Згідно з цим рішенням ТОВ «ТоргінвестТернопіль» надали в оренду терміном на п’ять років земельну ділянку (кад. номер 6110100000:13:001:0019) площею 0,1600га для обслуговування споруди за адресою вул. Бережанська, 44б.

“Завдяки системі youcontrol.com.ua – Ю-Контрол ми знайшли зв’язок, а саме однаковий номер телефону (0989149867) в ТОВ «ТоргінвестТернопіль» та ТОГО “ФЕДЕРАЦІЯ ПАНКРАТІОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ”, керівником якої є екс-заступник міського голови Тернополя Камінський Володимир Володимирович, – повідомляв раніше “ДемАльянс Тернопіль”. – Тепер стає зрозуміло звідки ростуть ноги та чому номінаційний комітет міської влади відхилив проект Громадського бюджету з відновлення історичної альтанки з унікальною мозаїкою, яку сьогодні цілковито зруйнували.

Чому зрізають дерева у “Парку Здоров’я”, ми вирішили запитати у замовника будівництва – ТОВ «ТоргінвестТернопіль». Журналістка “Терміново” зателефонувала за номером цього товариства, вказаним на сайті аналітичної онлайн-системи YouControl. Чоловік, який підняв слухавку, відповів, що не має стосунку до “ТоргінвестТернопіль”. Мовляв, колись цим займався, а потім продав.

Перейти до панелі інструментів