08.05.2024
Новини Суди

Головний поліцейський Тернополя “забув” повідомити НАЗК про куплену автівку

Головний поліцейський Тернополя не повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані. Зокрема про куплену у 2018 р. HONDA CR-V, 2010 року випуску із зазначеною вартістю 125 тис. 363 грн. За таке порушення суд його визнав винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.2 172-6 КУпАП “Порушення вимог фінансового контролю”.

Але закрив провадження на підставі п 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП , тобто через закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КУпАП. Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 6 грудня 2019 року.

Як зазначено у документі, начальник Тернопільського відділу поліції ГУ НП в області своєї вини не визнав. Розповів, що аванс чоловіку, який мав купити для нього авто за кордоном, заплатив у травні 2018 – у розмірі 2000 євро. Авто йому перегнали до кордону у липні. На облік в сервісному центрі МВС поставив 24 липня.

Того ж дня сплатив чоловіку і решту вартості авта – 1,5 тис.  євро. 26 липня – сів за декларацію. Як пише у постанові з його пояснень “26.07.2018 року він заповнив та подавав інформацію про зміни майнового стану і точно пам`ятає, що дочекався повідомлення з сайту НАЗК «ваша декларація успішно подана». Пояснити чому відсутня декларація про суттєві зміни в майновому стані пояснити не може”.

Заслухавши пояснення поліціянта, його захисника, виступ прокурора, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про наявні ознаки в його діях правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП. Але, оскільки на момент розгляду справи пройшло більше трьох місяців з дня виявлення зазначеного правопорушення, то суд вирішив провадження закрити.

Наразі постанова законної сили не набрала. Її можуть оскаржити протягом 10 днів з дня винесення.

Перейти до панелі інструментів