26.04.2024
Місто Новини Шапіто

Чи буде депутат Тарас Білан перевіряти запчастини до нових автобусів

КП “Тернопільелектротранс” отримав дозвіл на укладання договору фінансового лізингу з акціонерним товариством комерційним банком “ПРИВАТБАНК” на придбання 20 нових автобусів МАЗ.

Відповідне рішення розглядали міські депутати 6 грудня. І у деяких із них виникли запитання щодо нього.

– Проект рішення погоджено на профільній бюджетній комісії, – розповів начальник управління транспорту міськради Ігор Мединський. – Йдеться про те, що продовжується процес придбання громадського пасажирського транспорту під нашу транспорту компанію, яку ми хочемо створити.  І зараз йдеться про 20 нових автобусів МАЗ, загальною вмістимістю 72 пасажири. В нас є потреба в таких автобусах, тому що є маршрути не дуже пасажироємкі. Тому потреби купляти автобуси…

Подальшому роз’ясненню завадив  під час розгляду питання міський голова Сергій Надал, поцікавившись, чи є заперечення у депутатів. Зголосився депутат Тарас Білан, в якого загалом протягом цілої сесії виникали суперечки з міським головою.  

– Ми вже стикались декілька разів  з тим, що на базі автомобіля МАЗ комплектуються російськими двигунами, іншими запчастинами, – сказав Тарас Білан. – То я пропоную, щоб ми, як міська рада Тернополя,  дали рекомендацію “за умови відсутності російських запчастин в даних автобусах”.

Начальник управління транспорту заявив, що: “там їх нема”. 

– Прошу поставити пропозицію на голосування, – заявив Білан.

А от у міського голови пропозиція викликала саркастичні зауваження.

– І уповноважити Білана особисто робити перевірку кожної запчастини, де вона вироблялась, – відповів міський голова.

– Це не входить в мої повноваження, – не полишав спроби довести свою думку депутат.

– Як це можна реально зробити, хтось може мені пояснити? – звернувся до залу голова. 

Врешті перепалка закінчилась спільним звинуваченням у роботі “на москалів”.  

– Слухайте, шановний. Як би ви не намагались, зірвати роботу в місті, нічого вам не вдасться, – сказав Надал.

– Якщо ви хочете працювати на москалів, то працюйте, – відповів депутат.

– На москалів працюєте ви, бо їм таке чудо і потрібне. Небесне і горохове, – зазначив Сергій Надал. – Ставлю проект рішення на голосування, прошу підтримати. 

Рішення депутати підтримали 31 голосом.  

А тим часом, як випливає із проекту рішення, опублікованого на сайті міськради, йдеться про надання дозволу КП “Тернопільелектротранс” на укладання договору фінансового лізингу з “Приватбанком” на умовах:  сума дозволеного договору не повинна перевищувати 49 500 000,00 тис. грн; авансовий внесок – 30%;  відсоткова ставка не більше – 17,5 % річних у гривні; строк дії договору – до 36 місяців.

 

Перейти до панелі інструментів