18.04.2024
#шо_там_у_влади Новини Політика

Депутати Тернопільської облради просять центральну владу не порушувати “червоні лінії”

Відбулася зустріч керівництва обласної ради та уповноважених представників фракцій, під час якої було підтримано  заяву політичних партій “Європейська солідарність”, “Голос” і ВО “Батьківщина” щодо недопущення порушення національних інтересів України під час зустрічі в нормандському форматі, озвучену  з трибуни Верховної Ради України у вівторок. Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Висловивши свою позицію, учасники зустрічі були єдині у тому, що виклики, які стоять перед Україною напередодні “нормандської” зустрічі, можуть поставити під ризик саму українську державність, тому необхідно об’єднатись, щоб боротись за інтереси України, щоб протидіяти реалізації сценарію держави-агресора, щоб захистити національну безпеку.

Керівництво обласної ради та уповноважені представники фракцій прийняли заяву до очільників країни, органів місцевого самоврядування усіх рівнів із закликом «….не допустити капітуляції України!»

Заява

уповноважених представників депутатських фракцій у Тернопільській обласній раді

щодо недопущення порушення національних інтересів України

Усвідомлюючи ризики для безпеки і національних інтересів України, реалізації європейського і євроатлантичного вибору Українського народу, які виходять з триваючої агресії Російської Федерації, заявляємо про необхідність дотримання під час переговорів у Нормандському форматі принципових позицій – «червоних ліній», порушення яких завдасть непоправної шкоди Україні:

  1.     Жодних компромісів щодо унітарності держави – ніякої федералізації;
  2.  Жодних компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу;
  3.   Жодних політичних дій, зокрема виборів, на нині окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і де окупації, зокрема виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю за кордоном;
  4.    Жодних компромісів щодо де-окупації та повернення Криму Україні;
  5.    Жодного припинення міжнародних судових процесів проти Росії.

Вимагаємо:

– забезпечення принципу «спершу безпека», включаючи всеохоплююче припинення вогню, виведення російських військ і зброї з території України;

– повернення контролю України над українсько-російським кордоном;

– жодних газових контрактів в обмін на національну безпеку.

Координуємо свої дії для забезпечення непорушності цих «червоних ліній» і дотримання національних інтересів нашої країни. Закликаємо усі державницькі політичні сили і громадські організації долучитися до спільної боротьби щодо захисту України.

Не можемо допустити капітуляції України!

Перейти до панелі інструментів