19.04.2024
Історична спадщина Новини

12 вартових просять допомогти Коропецькому палацу

Громадська ініціатива “12 вартових” займається відновленням палаців і замків України, залучаючи небайдужих. Кілька місяців тому ми повідомляли, що активісти беруться допомогти Палацу Бадені у Коропці та Микулинецькому замку. Проте для цього потрібна не тільки інформаційна підтримка, а й чималі гроші.

Нещодавно на сторінці “12 вартових. Це знайдено в Україні” з’явилась історія від імені Коропецького Палацу.

“Як би було круто, якби на Тернопільщині були дороги. Серйозно. Зараз до мене в Коропець приїздять здебільшого загартовані гірськими походами гості з Івано-Франківська, щоб подивитись на Дністровський каньйон і посмикати замок на моїх дверях.
За ті роки, що в мене не було господаря, я встиг виховати купу дітей. Возив їх бальними залами на дерев’яному конику, мазав коліна зеленкою після підкорення найвищого дуба в парку, ловив з ними коропів у річці. Як на палац, створений для вечірок і життєвих насолод, з мене вийшов непоганий молодий батько. Мені навіть почало подобатись. А тоді діти виростали, танцювали вальс у новенькій військовій формі та їхали геть. Але я не засмучуюсь через це, навпаки. Тепер, коли я вільний, у мене починається нове життя!
Я поки не вибрав, чому присвятити наступні 100 років, але є кілька варіантів.
Стати головним фото-спотом для закоханих і молодят, бо мої пейзажі — краще, ніж Швейцарія.
Впустити до себе дизайнерів, співаків, поетів, гурманів з їхніми фестивалями. Люблю, коли вони відчиняють навстіж усі двері, сміються і п’ють ігристе.
Стати романтичним готелем зі старим парком, затишними куточками для пікніків і обіймів.
Стати резиденцією для витончених митців, суворих спортсменів або навіть науковців.
Або знову навчати дітей, як у Гоґвортсі.

Ви б що порадили? Перш ніж обрати, мені треба трохи відновити минулий шарм. Ви ж розумієте: мисливські ріжки за 100 років вже не ті, у вітражах бракує скла. Куди донатити — запитуйте у 12 вартових. Чекаю в гості!”, – йдеться на сторінці.

Допомогти Коропецькому палацу можна, скориставшись кнопкою “Зробити донейт” на сайті “12 вартових”.

Перейти до панелі інструментів