24.04.2024
Економіка та фінанси Новини

На Тернопільщині 154 людини притягнули до адмінвідповідальності за корупцію

Органи прокуратури Тернопільської області вживаються заходи щодо запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження. Суди, за участі прокурорів, постановили рішення у 327 справах, до відповідальності притягнули 154 правопорушники, рішення судів щодо яких набрали законної сили, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Так, працівники управління захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, за погодженням з прокуратурою області, направили до суду протокол про вчинення державним службовцем категорії «Б» Тернопільської обласної державної адміністрації правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне, без поважних причин, подання е-декларації за 2018 рік). За принципової та обґрунтованої позиції прокуратури області Тернопільським міськрайонним судом винесено постанову, якою державного службовця визнано винним у вчиненні зазначеного правопорушень та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Нещодавно рішення набрало законної сили.
Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері запобігання корупції акцентувалася увага на виявленні правопорушень, пов’язаних з корупцією у діяльності посадових осіб вищої категорії, правоохоронців.

Зокрема, складено та направлено до суду 56 протоколів щодо посадовців категорії «Б» та «В», 9 протоколів стосовно депутатів обласної ради, 16 – діючих та колишніх працівників правоохоронних органів.

Перейти до панелі інструментів