19.04.2024
Новини Оперативно

Тернополяни організували криптоферму в одному із приміщень Укрзалізниці

Про тернополян-порушників повідомив на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук” Голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов:

“Тут кмітливі тернопільські хлопці вирішили стати на шлях «діджиталізаціі» Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia. Організували майнінгову ферму криптовалюти у одному з наших приміщень. Свою сучасну техніку підключили, звісно, до електромережі УЗ. Зекономили собі більше 1 млн грн.

Подивився: орієнтовна вартість 1 біткоїна – понад 208 тис. грн. А генерували їх понад 100 одиниць обладнання. Не врахували одного – Закон України забороняє обіг та випуск криптовалюти на території країни, а ще Закон забороняє красти. Кримінальне провадження відкрито”

У відділі комунікації поліції в Тернопільській області підтвердили цю інформацію.

– Під час огляду приміщення виявлено та вилучено шістнадцять металевих конструкцій із відеоадаптерами, платами та системними накопичувачами, – розповіла старший слідчий Тернопільського відділу  поліції Мар’яна Крупа. – З допомогою даного обладнання, яке було під‘єднано до електромереж Укрзалізниці, здійснювалося видобування криптовалюти. На даний час встановлюється сума завданих збитків.
За попередньою інформацією, до організації майнінгової ферми причетні посадові особи одного зі структурних підрозділів акціонерного товариства «Українська залізниця» в місті Тернополі.

 

Перейти до панелі інструментів