26.04.2024
Новини

СБУ Тернопільщини має нового керівника. Що про нього відомо

Новим начальником Управління Служби безпеки України в Тернопільській області призначили Юрія Борейчука. Указ про призначення з’явився сьогодні, 7 листопада, на сайті президента

Два роки тому Юрій Борейчук став героєм сюжету Схеми: корупція в деталях – RFERL про корупцію в економічній контррозвідці.

Як виявили журналісти “Схем”, контррозвідник з досвідом роботи у службі з 90-х їздив на дорогому  Land Cruiser, вартістю в близько 70 тис доларів.

Відповідно до офіційної біографії, розміщеної на сайті Дніпропетровського університету залізничного транспорту, який пишається своїм випускником, Юрій Борейчук розпочав кар’єру в СБУ у 1994 році, читаємо у публікації Радіо Свобода за 1 червня 2017 року.  Потім перевівся до центрального управління, а згодом навіть очолив управління, яке має запобігати економічним злочинам у транспортній галузі. У 2005 році його призначали перевіряти фінансово-господарську діяльність «Укрзалізниці».

Станом на 2015 рік Юрій Борейчук працював у 3-му управлінні Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки.


Це поки все, що відомо про нового очільника Управління СБУ в Тернопільській області.

Пост у соцмережі написала й авторка сюжету Валерія Єгошина.

Вже другий герой моїх сюжетів отримає посаду у “оновленій” Служба безпеки УкраїниIvan Bakanov, це точно оновлення? – запитує журналістка. – І скільки ще героїв журналістських розслідувань готуються на посади?

Перейти до панелі інструментів