19.03.2024
Місто Новини

Біля школи №23 – таки буде багатоповерхівка. Замість автостоянки

Біля школи №23 будуватимуть багатоповерхівку. Будинок з’явиться на місці “у парку”, де обіцяли побудувати багаторівневий паркінг, але завершилось все кількома гаражами і стоянкою для авто.

Йдеться зокрема про ділянку на вул. Чубинського – просп. Злуки, яка з 2013 року належить на праві постійного користування КП “Масив”.

Містобудівні умови на будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, гаражами та підземним паркінгом датовані 6 червня 2019 року.

– Наскільки я знаю, була заява мешканців навколишніх будинків, що та стоянка їм, чесно кажучи, трохи заважає, – каже директор комунального підприємства Тернопільської міської ради “Масив” Михайло Гумен. – І тим більше – школа збоку:  коли автомобілі починають зранку заводитись, то постійно гази там. І на цьому все – містобудівні взялись і на тому сталось. На даний момент ніхто нічого не робить. Що там далі буде, як там буде – я не знаю. Якщо там буде інвестор, який готовий буде вкладати гроші, тоді можна буде про щось говорити. Зараз нічого нема.

Як зазначено в містобудівних умовах, висота будинку – до 42 м від планувальної відмітки землі до найвіддаленішого по вертикалі елементу будівлі. А це, як пояснюють фахівці, означає про можливе будівництво хоч 14 поверхів.

Нагадаємо, скандали супроводжують земельну ділянку на вул. Чубинського – просп. Злуки з 2013 року. Мешканці навколишніх будинків почали обурюватись, як тільки ділянку почали засипали щебенем, адже вважали її парком. Згодом виявилось, що цю ділянку вивели за межі парку ще у 2012 і у 2013 році її надали в постійне користування КП “Масив”. І не зважаючи на близьку відстань до навчального закладу – школи №23, вже влітку 2013 року вона стала повноцінною автостоянкою.

У 2015 році земля отримала кадастровий номер 6110100000:06:001:0015 і там почали будувати гаражі. Тернополяни ж були переконані, що направду там згодом побудують багатоповерхівку. Міська влада натомість заявляла, що для вирішення проблем густонаселеного БАМу на згадуваній ділянці побудують багаторівневий паркінг європейського зразка. Однак будівництво паркінгу обмежилось будівництвом кількох гаражів, а у 2016 році прокуратура взагалі скасувала через

суд інвестугоду, завдяки якій це будівництво відбувалось. У 2018 році відбулась зміна цільового призначення цієї ділянки. І ці зміни, за версією влади, були ініційовані самими мешканцями. Мовляв, мешканці навколишніх будинків самі взялись просити владу знайти інвестора і будувати, аби тільки там не було автостоянки.

Врешті, все закінчується тим, про що говорили тернополяни ще у 2013 – відведенням землі нібито для автостоянки та подальша її забудова.

Перейти до панелі інструментів