26.04.2024
Новини Оперативно

У ніч перед приїздом президента на Тернопільщині затримали дві фури із сурогатним алкоголем

У Вінницькій і Тернопільській областях Служба безпеки України у межах детінізації економіки блокувала оптове виробництво контрафактної алкогольної продукції, що загрожувало здоров’ю громадян і завдавало мільйонні збитки держбюджету, повідомляє пресцентр СБУ.

На Тернопільщині викрито підпільну мережу із реалізації контрафактного алкоголю, який ділки збували через торгівельні та харчувальні заклади регіону. У ході слідчих дій правоохоронці вилучили з тіньогового обігу 23 тисячі пляшок фальсифікату та понад 9 тонн спиртової суміші загальною вартістю понад 2,5 мільйона гривень. В обох випадках тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Про затримання фур з “паленим” спиртним детальніше розповів т.в.о. начальника Управління СБУ в Тернопільській області Ярослав Боднарчук на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, яка відбулась 1 листопада у Тернопільській облдержадміністрації.

  • Сьогодні вночі співробітники СБУ разом з Патрульною поліцією затримали два великих автомобілі з контрафактним алкоголем, – сказав Ярослав Боднарчук. – В одному було 25 тисяч пляшок алкоголю без акцизу на суму 2,5 мільйони.
  • Тобто ми приїхали випадково в такий день? – перепитав Володимир Зеленський. – Так співпало, я впевнений. Так співпало…
  • Крім того, ми затримали ще один MAN, де було 10 тон фальсифікату ще на пів мільйона гривень, – додав Ярослав Боднарчук.
  • Тобто сьогодні ми заробили 3 мільйони? – перепитав президент. – Скільки там треба, щоб виплатити заборгованість по зарплатах?

Досягнення Управління СБУ в області за 2019 рік – 4 факти, 4 кримінальні провадження, 4 засуджені за продаж контрафактного алкоголю на суму 3,5 млн. грн.

Повну версію діалогу дивіться з -32 хв.

 

 

Перейти до панелі інструментів