28.03.2024
Здоров’я Новини

“Виміряй свій тиск, скажи інсульту – НІ!”Тернополян запрошують на акцію на вул. Сагайдачного

До Всесвітнього дня боротьби з інсультом, 29 жовтня відбудеться профілактично – просвітницька акція “Виміряй свій тиск, скажи інсульту – НІ!”. Подія відбудеться 29 жовтня з 11.00 до 12.00 у Тернополі Тернопіль на вул Гетьмана Сагайдачного біля пам’ятника І. Франка. Про це повідомляє прес-служба управління охорони здоров’я ода.

Всі охочі зможуть:
• провести вимірювання артеріального тиску;
• визначити індекс маси тіла;
• проконсультуватись у лікарів КНП “Тернопільський обласний центр громадського здоров’я” Тернопільської обласної ради;
• отримати просвітницьку літературу з питань здорового способу життя.

В Україні щороку діагностують близько 150 тисяч випадків цієї хвороби. Тільки 20% українців після інсульту повертаються до нормального життя. Понад 12 мільйонам українцям встановлений діагноз «артеріальна гіпертонія», яка є основним фактором ризику виникнення інсульту. Інсульт загрожує кожному п’ятому українцю.

Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у світі. Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань – це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамія, тютюнопаління і стреси. Пам’ятайте, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати.

Перейти до панелі інструментів