19.03.2024
Новини

Файне.ІТ зібрало понад 600 учасників. Про що розповіли на конференції

Послухати лекції, поспілкуватись із представниками ІТ-компаній Тернополя, дізнатись про актуальні професії та навіть залишити своє резюме – все це мали нагоду зробити понад 600 учасників третьої щорічної конференції Файне.ІТ.

Захід традиційно був безкоштовним, але цього року організатори дещо змінили формат проведення події – кожен лектор мав лише 15 хвилин на доповідь. Таким чином намагались і не втомити слухачів і донести головну думку без зайвої “води”, пояснила керівник Тернопільського ІТ Кластера Катерина Міхайліді.

– Головна мета конференції Файне.ІТ – ознайомити і майбутніх айтівців, і тих, хто лише почав працювати в галузі, із її основними аспектами та підводними каменями. На цьому заході учасники мають нагоду поспілкуватись із представниками компаній, поставити їм запитання, на які можуть відповісти лише люди, занурені в ІТ, уточнити, поцікавитись актуальними вакансіями та мовами програмуваннями, проектами, – одним словом тією інформацією, якої не знайдеш просто так. Крім того, захід орієнтований на збільшення інформації про ІТ та на промоцію самого Тернополя як міста, перспективного для розвитку саме сфери інформаційних технологій, – пояснює Катерина.

Минулого року на Файне.ІТ прийшло більше 550 учасників. Цього року їх вже було понад 600. Дехто на конференцію ходить щороку.

–  Я вже третій рік поспіль тут, – каже тернополянин Володимир, який працює тестувальником в одній із ІТ-компаній міста. –  Звісно, що початківцем вже себе не вважаю, але це та галузь, де дуже легко стати “застарілим”: вчитись треба постійно. Хоча сама конференція – це вже традиція. Вперше я прийшов сюди студентом другого курсу. Зараз вчуся і працюю. Такі події – гарна нагода прийти в спеціалізовану компанію людей, які мислять так само, як і ти.

ІТ – справді перспективна галузь, погоджуються спікерки заходу: HR-менеджерка Тетяна Хіміч та lead-рекрутерка Надія Лаврик, обидві працюють в компанії Forte Group.

– Можливостей в ІТ є багато: швидко рухатись кар’єрною драбиною, мати достойну зарплату. Але доведеться багато працювати, – пояснює Тетяна Хіміч.

Хоча хороша зарплата повинна бути точно не єдиною причиною, аби йти в ІТ.

– Дуже важливо, аби вас мотивували не гроші, а саморозвиток. Потрібно любити свою роботу, – додає Надія Лаврик.

За інформацією Тернопільського ІТ Кластера, зараз в Тернополі працює близько 60 ІТ-компаній, загалом в області їх понад 100. В місті також діє 7 спеціалізованих спільнот для айтівців та професій, пов’язаних із галуззю: рекрутерами, HR-менеджерами та менеджерами проектів.

Перейти до панелі інструментів