16.04.2024
Новини Суди

На Кременеччині суд оштрафував екс-поліцейського на 25 тис. грн

 

25 тис. 500 грн штрафу присудив Кременецький райсуд уже екс-працівнику поліції, спійманому цьогоріч на хабарі. Чоловік вимагав та отримав 5 тис. грн за непритягнення жителя району до адмінвідповідальності за п’яну їзду.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 1 жовтня 2019 року.

Історія з хабарем, як випливає із вище згадуваного рішення суду, зав’язалась ввечері 2 березня 2019 року. Тоді під час патрулювання, зокрема при виїзді із Шумська у напрямку міста Острог Рівненської області, патрульний зупинив «БМВ 320 Д», водій якого, на його думку, кермував у нетверезому стані.

Останній  з таким висновком не погоджувався та зателефонував відразу до власника авто. Розповів, що сталося.  А власник, у свою чергу, перетелефонував до патрульного, оскільки той був його знайомим. Поспілкувались. Після чого поліцейський запевнив власника авто, що посприяє в уникненні водієм відповідальності за вчинення адмінправопорушення. А по завершенні телефонної балачки правоохоронець повідомив водію, що за проханням їхнього спільного знайомого не складатиме протокол та, набравши на телефоні комбінацію цифр “5000”, показав їх йому.

Гроші правоохоронець отримав 7 березня через власника авто.

Фігурант справи – екс-начальник сектору реагування патрульної поліції Шумського відділення поліції Кременецького відділу поліції ГУНП в Тернопільській області.

Суд визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 368 КК “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою” та присудив покарання у вигляді 25 тис. 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки. Наразі вирок законної сили не набрав.

Перейти до панелі інструментів