28.03.2024
Новини Шапіто

Водії цьогоріч можуть не дочекатись відремонтованого Гаївського мосту

У Тернополі продовжують реконструювати Гаївський шляхопровід. Однак до завершення робіт, вочевидь, ще далеко. Адже наразі роботи проводяться за кошти з міського бюджету, а їх не вистачить. Відтак місто сподівається на допомогу держави.

Так, про продовження реконструкції Гаївського шляхопроводу повідомив  з посиланням на заступника міського голови з питань інфраструктури Владислава Стемковського нещодавно  “Тернопіль житлово-комунальний”.

За його інформацією,  днями на шляхопроводі розпочалися роботи з формування основи монолітної опори мосту. Зокрема, там в‘язали елементи арматури, заливали їх бетоном. Сама ж основа стоїть на семи палях, які попередньо бурили і заливали.

Глибина свердловини, як нагадує “Тернопіль житлово-комунальний””, становитиме 16 м. Після цього розпочнеться виведення колон, які стануть опорою для заливання розподільчої плити.

Однак, якщо з Держбюджету не докинуть грошей, то на цьому ремонт мосту цьогоріч може завершитись.

” Владислав Стемковський додає, що для повноцінного завершення робіт з реконструкції мосту, коштів з бюджету громади Тернополя недостатньо. Якщо фінансування з держбюджету так і не надійде, то влаштування буро-набивних паль та основної опори шляхопроводу – це максимальне завдання, яке можна буде виконати за кошти з місцевого бюджету цього року”, – йдеться у повідомленні.

Також видання додає, що одночасно з влаштуванням буро-набивних паль, підрядники на цій ділянці провели заміну газопроводу середнього тиску, а з іншої сторони шляхопроводу виконується заміна мереж електропостачання.

Перейти до панелі інструментів