25.04.2024
Здоров’я Новини Оперативно

П’ятеро людей потрапили до лікарні після святкування хрестин у ресторані “Аляска” у Тернополі

До Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області надійшло повідомлення від ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» про те, що станом на  1 жовтня у Тернополі за первинними повідомленнями зареєстровано 5 випадків «харчової токсикоінфекції». Захворіли люди, які були на урочистій події, яка відбулася 29 вересня у ресторані «Аляска» в Тернополі за адресою вул. В.Великого 7А. Всі 5 осіб госпіталізовані до інфекційного відділення. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань, ймовірно, пов’язаних із закладом громадського харчування, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області розпочали розслідування. Вони відбирають взірці води питної, змиви з об’єктів зовнішнього середовища, продуктів харчування та проводять обстеження персоналу. З’ясовують усі причини захворювання, уточнюють кількість постраждалих.

Про результати лабораторних досліджень  та проведеного епідрозслідування повідомлять згодом.

У поліції повідомляють про сімох постраждалих. Про масове отруєння потерпілі повідомили на лінію “102”. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що в ресторані 29 вересня три різних компанії святкували хрестини. Вранці, першого жовтня, до лікарів почали звертатися потерпілі. Їх усіх госпіталізували в інфекційне відділення. Слідчі припускають, що кількість отруєних може бути більшою, оскільки серед гостей були люди з різних областей.

 

Перейти до панелі інструментів