27.04.2024
Молодь Новини

За булінг у школі можуть притягнути до відповідальності навіть директора, якщо він замовчував проблему

До адміністративної відповідальності за булінг щодо дітей, можуть бути притягнуті самі неповнолітні, батьки, вчителі і навіть директори шкіл, якщо їм було відомо про такі факти, а вони не вживали заходів щодо їх припинення та не повідомляли правоохоронні органи. Про це повідомив під час прес-конференції з нагоди Всеукраїнського тижня з протидії булінгу начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович.

За його словами, за останній рік на Тернопільщині склали дев’ять адміністративних протоколів за вчинення булінгу в освітньому процесі. Випадки різні – це цькування дітьми одне одного, а також дорослими. Права дітей порушувалися систематично, вони зазнавали психологічного і фізичного насильства. 

– Булінг поняття нове у законодавстві, закон щодо протидії булінгу вступив у дію 15 січня цього року, – каже Петро Тихович. – Це цькування одного учасника учбового процесу іншим. До адміністративної відповідальність за вчинення даного правопорушення можуть бути притягнуті діти віком від 16 років, їхні батьки, якщо дітям ще нема 16 років, а також – вчителі та директори навчальних закладів. Булінг – це приниження, зневага однієї людини іншою. Ми хочемо донести до батьків, що діти це їхнє відображення. І все, що відбувається в сім’ї, вилазить між дітьми в навчальному процесі. Якщо одна дитина не поважає іншу, порушує її права, в подальшому це може призвести до страшних наслідків.

Перейти до панелі інструментів