04.05.2024
Місто Новини

Додаткові смуги, парковки, острівці безпеки. Які зміни планують запровадити на дорогах Тернополя

Задля безпеки дорожнього руху у Тернополі планують перенести та забрати деякі пішохідні переходи, зробити додаткові смуги, парковки. Нараду з цього приводу управління патрульної поліції вже провело з міськрадою. 

Які зміни дорожнього руху планують запровадити у Тернополі найперше, розповів під час прес-конференції начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. 

– Деякі пішохідні переходи будемо переносити, деякі взагалі забирати, – каже він. – На вулиці 15 Квітня пропонуємо змінити організацію руху – зробити три смуги в одному напрямку і в іншому, щоб розвантажити дану ділянку дороги. Також плануємо збільшити кільце на Збаразькій, забрати пішохідні переходи на проспекті Бандери біля “Вепру” та Chiсken Hut. Проекти погоджені ще у 2018 році, але цих переходів ще не забрали. ТМи дали пропозицію, щоб зробили додаткові парковки в центрі міста – біля ЦНАПу, біля пологового.  У планах зробити об’їзд повороту Замкова-Руська. На вул. Живова плануємо забрати смугу для громадського транспорту, зокрема від Шептицького до автовокзалу, цей проект вже погоджений. Це розвантажить дорогу. Будуть зроблені додатково паркомісця на вул. Живова.

Будуть зміни і на пішохідному переході на вул. 15 Квітня біля заправки WOG, продовжує пан Шевчук. 

– Є проект, там мав бути надземний перехід, але у зв’язку з тим, що його будуть робити не знаю скільки часу, ми подали пропозицію, щоб зробити там острівець безпеки, де люди будуть стояти і дивитися вправо-вліво, – каже він. – Це дасть змогу врятувати пішохода і водії будуть обережні.

Рух у центральній частині будуть розглядати в комплексі щодо покращення безпеки дорожнього руху загалом, зауважує Богдан Шевчук. Десь, щоб покращити розв’язки будуть робити одностронній рух.

Зараз управління патрульної поліції проводить додаткове обстеження доріг і вулиць поки ще дозволяють погодні умови, для того, щоб виправити недоліки, – нанести розмітку, встановити додаткові дорожні знаки, ліквідувати деформації,  просадки, вибоїни. Особливу увагу звертають на аварійно-небезпечні ділянки та місця концентрації ДТП, яких у Тернополі є 10 (детальніше про це у наступних публікаціях “Терміново”).

Перейти до панелі інструментів