28.03.2024
Здоров’я Новини

Ще одна смерть від кору. У Тернополі від ускладнень помер п’ятирічний хлопчик

Про смерть 5-річного Славчика повідомив увечері 22 вересня у соцмережі “Фейсбук” його батько Василь Яворський. Чоловік опублікував на своїй сторінці свічку, а в коментарях написав, що його синочка не стало.


Нагадаємо, 5-річний Славчик з села Дзвиняч Заліщицького району потрапив  у реанімацію обласної дитячої лікарні у січні цього року.  Весь цей час, тобто вісім місяців, хлопчик лежав у комі, а медики щодня боролися за його життя. У дитини виникли ускладнення після перенесеного кору. Діагноз – коровий енцефаліт. 

За здоров’я Славчика молилися багато людей, небайдужі збирали кошти на його лікування, а батьки до кінця вірили, що дитина одужає. 

Як розповідали раніше батьки, Славчик захворів на кір в середині листопада минулого року. Дитина лежала у лікарні в Заліщиках, потім медики сказали, що він вже одужав і виписали. Вдома з ним все було добре, грався. А 18 грудня його почало паралізувати. Славчика одразу забрали його до лікарні в Заліщиках, а через два дні – до Тернополя. Зробили МРТ, потім була операція, а далі кома…

У Славчика ще є братик і сестричка, яка теж перенесла кір, на щастя з нею все добре. Зі слів батьків, Славчик і інші їхні діти мали щеплення від кору. 

Нагадаємо, це вже не перша смерть від ускладнень після кору у Тернополі. Третього травня цього року не стало 27-річного тернополянина Андрія Шморгана, за життя якого боролися у реанімації обласної університетської лікарні. У чоловіка було ускладнення після кору, він лежав у лікарні у важкому стані.

Також від ускладнень після кору померла 33-річна Мар’яна, яка проживала у Тернополі. Жінка місяць лежала у комі, на жаль врятувати її життя медикам не вдалося. У обласному лабораторному центрі смерть цієї жінки від кору не підтверджують, як кажуть – в тернопільських медзакладах такого випадку не було. Як відомо виданню “Терміново”, жінка родом з Львівщини, де й перебувала на лікуванні. Поховали її 7 вересня.

Колектив видання “Терміново” щиро співчуває батькам Славчика, а також рідним та близьким Андрія та Мар’яни, життя яких передчасно забрала страшна хвороба кір… Вічна їм пам’ять… 

Перейти до панелі інструментів