28.03.2024
Новини

Україна вперше вшановує пам’ять загиблих в АТО. Що пишуть у соцмережах

Президент Володимир Зеленський постановив відзначати День пам’яті захисників України саме 29 серпня, оскільки того дня у 2014 р. в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі, повідомляє УНІАН.

За офіційними даними, у трагедії загинуло 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.

Генпрокуратура 14 серпня 2017 року оприлюднила результати розслідування подій під Іловайськом у серпні 2014 року. Згідно з цими результатами, головним винуватцем Іловайської трагедії є військове командування РФ.

Сьогодні користувачі соцмережі Facebook пишуть пости пам’яті.

П’ять історій про загиблих друзів розповіла Ліля Мусіхіна.

Доктор політичних наук, професор Микола Лазарович, що таке війна знає із власного досвіду, у 2014-2015 рр. він був учасником АТО.

Пост пам’яті розмістила й волонтерка Христина Феціца.

Вірш Дмитра Лазуткіна розмістила Зоряна Замкова.

Багато користувачів соцмереж перепощує сьогодні кліп гурту “Тартак” “Не заплач за мною, мамо, коли я загину”, в якому знімався Віктор Гурняк. За сумним збігом, кліп виявився для нього пророчим. Віктор загинув у жовтні 2014 р., виносячи з поля бою пораненого товариша.

 

 

Перейти до панелі інструментів