26.04.2024
Новини

Сьогодні День прапора України. Як святкуватимуть у світі, в Україні і в Тернополі

Традицію піднімати національний прапор в Україні заснував Президент України Віктор Ющенко, хоча саме свято встановив Леонід Кучма своїм указом від 2004 року.
На честь свята щороку 23 серпня відбувається урочиста церемонія підняття Державного прапора України в населених пунктах країни. Прапор цього дня вивішують на будівлях великих підприємств, державних установ та організацій. Піднімають прапори й представники української діаспори в інших країнах.

Напередодні Дня Державного прапора України активісти українських організація з більш як 20 країн світу провели флешмоб «Прапор України – прапор миру, честі, єдності та гідності!». Акція ініційована українськими організаціями Азербайджану, її підхопили в інших державах, повідомляє Радіо “Свобода”.

За підсумками флешмобу українці світу запустили через соціальні мережі відеоролик «#ДеньПрапораУкраїни #MyFlagMyPride».

Президент України Володимир Зеленський закликав усіх українців в Україні і за кордоном 23 серпня розфарбувати у жовто-сині кольори усю планету, а зі своїх вікон вивісити національні прапори. Про це глава держави заявив у своєму відеозверненні в соціальній мережі Facebook.

Жителів Тернополя о 10.00 запрошують на Театральний майдан, де освятять і піднімуть державний прапор України.

Об 11.00 учасники заходу покладуть квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Ярослави Стецько, В’ячеслава Чорновола, Степана Бандери, Героїв Небесної Сотні.

Після ходи анонсують церемонію вручення обласних премій в галузі культури за 2018 рік.

Протягом дня у Парку ім Т. Шевченка відбуватиметься гастрономічний фестиваль «Пікнік у Тернополі». Триватиме він до 26 серпня.

Перейти до панелі інструментів