28.03.2024
Новини

Поїхав на чужину, звідки так і не повернувся. У Польщі загинув юнак з Чорткова

Про трагедію із земляком повідомляють на офіційній сторінці Чортківської міськради у соцмережі “Фейсбук”. 12 серпня місто сколихнула сумна звістка про те, що у Польщі загинув 25-річний чортківчанин Савчук Андрій. 5 місяців тому хлопець разом із батьком, поїхали на заробітки, де працювали водіями вантажівок.

За словами правоохоронців, поблизу двох вантажних автомобілів перебували українці віком від 25 до 38 років. У якийсь момент, з незрозумілих причин, один із автомобілів скотився вниз і наїхав на працівника. Медики, які прибули на виклик, констатували смерть чоловіка.

Андрій навчався у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, а після закінчення вступив у вище професійне училище. За словами друзів, юнак завжди був веселим, життєрадісним та готовим прийти на допомогу. Три роки тому Андрій сміливо вирішив, що повинен захистити рідну Україну від рук загарбника. У складі 54 бригади юнак, із позивним «Сава», боровся із ворогом в зоні АТО. Повернувшись, був вражений жорстокістю та несправедливістю війни. Щоб заробити поїхав на чужину, звідки так і не повернувся.

На засіданні виконавчого комітету Чортківської міськради прийнято рішення виділити з міського бюджету 15 тис. грн матеріальної допомоги для сім’ї Савчука Андрія.

Редакція “Терміново”, колектив Чортківської міської ради, депутатський корпус
та виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття рідним та близьким…

 

Перейти до панелі інструментів