19.03.2024
Громада Молодь Новини

Перше вересня на носі. Чи будуть школярі Тернопільщини з підручниками?

Другі та п’яті класи Тернопільщини вже на 100% забезпечені підручниками на навчальний рік. Шості класи – на 23%, 11 – на 56%. Такі дані, відомі станом на 15 серпня, повідомила начальник обласного управління освіти і науки Ольга Хома. 

Інші класи вчаться за старою програмою і забезпечені підручниками, за якими навчалися діти попередніх років, там проблеми немає, зауважує головна освітянка області.

– Другий клас – це  найважливіше впровадження реформи “Нової української школи” і там повністю нові підручники, – каже Ольга Хома. – На сьогодні маємо повне забезпечення підручниками зі всіх предметів.  До 19 серпня ці підручники мають забрати усі райони, ОТГ і міста обласного значення (Тернопіль, Чортків, Кременець, Бережани). Підручники для 5 класу також вже довезені, для 11 довозять практично щодня. До першого вересня область отримає підручники для цього класу повністю, єдине – ми не можемо так швидко їх розподілити. Адже на державному підприємстві, яке отримує і роздає ці підручники, на жаль працює тільки двоє людей і зараз наші працівники сидять там і допомагають комплектувати. Тому нам треба буде декілька днів для того, щоб роздати книги на всю область. 

Також Тернопільщина частково отримала підручники для шостого класу. 

– Цей клас вчиться за старою програмою, але є певні предмети, де не було підручників взагалі, наприклад інформатика, і діти вчилися за старими підручниками. Зараз ми отримали нові, – зауважує пані Хома.

Перейти до панелі інструментів