25.04.2024
Новини Оперативно

Зірвані дахи, повалені дерева, підтоплені будинки. Що наробила негода на Тернопільщині?

Якими були наслідки погіршення погодних умов, що супроводжувались грозою та сильними поривами вітру, впродовж 14-15 серпня на території Тернопільської області, повідомляє управління ДСНС в Тернопільській області. Дані станом на 6.00, інформація щодо інших наслідків негоди на території області уточнюється.

  1. Від сильних поривів вітру відбулося аварійне відключення електропостачання 25 населених пунктів області (у Борщівському районі – 8, Бучацькому районі – 4, Заліщицькому районі – 10, Теребовлянському районі – 1 та у Чортківському районі – 2 населених пункти.
  1. Гроза із сильними поривами вітру пошкодила покрівлі 41 будівлі (36 – в Зборівському та 5 – в Бережанському районі), з них 38 будівлі житлового призначення, 2 виробничого та 1 громадська будівля.
  2. У с. Заруддя Зборівського району від сильних поривів вітру на проїжджу частину дороги повалено 9 дерев. Для розчистки проїжджої частини дороги від повалених дерев залучався черговий караул 17-ї ДПРЧ Управління (1 од. техніки та 4 чол. о/с). В с. Нижчі Луб’янки Збаразького району внаслідок сильних поривів вітру на проїжджу частину дороги повалено 1 дерево. Для розчистки проїжджої частини дороги залучався черговий караул 4-ї ДПРЧ Управління (1 од. техніки та 4 чол. о/с).
  3. Окрім цього, в смт. Підволочиськ на вул. Данила Галицького, черговим караулом 20-ї ДПРЧ Управління здійснено буксирування із затопленої дощовими стоками ділянки дороги 2-х легкових автомобілів. Також рятувальники здійснили відчування води з затопленого дощовими водами підвалу приватного житлового будинку в смт. Підволочиськ на вул. Дорошенка, 2 та з території підтопленого дощовими водами приватного домогосподарства в смт. Підволочиськ на вул. Українська, 45.

Всього для ліквідації наслідків ускладнення погодних умов на території області пожежно-рятувальними підрозділами Управління здійснено 5 оперативних виїздів, залучалося 5 одиниць техніки та 20 чол. особового складу.

Що наробила негода у ваших містах та селах? Пишіть про це у коментарях до статті, завантажуйте фото

Перейти до панелі інструментів