19.04.2024
Новини Суди

Суд оштрафував голову сільради, затриманого на хабарі у 3,5 тис. доларів

Суд оштрафував голову Потуторської сільради Бережанського району Андрія Люшняка, затриманого у лютому 2019 року на хабарі. Очільник сільради отримав 3,5 тис. доларів за вирішення питання про оренду 10 га землі.

Про це йдеться у вироку Бережанського районного суду від 2 серпня. Як пише у ньому, голова вимагав та отримав гроші від чоловіка за вплив на депутатів сільради щодо позитивного голосування “за”  надання в оренду 10 га землі для зайняття підприємництвом. Йдеться зокрема про встановлення сонячних електробатарей.

У суді сільський голова свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та погодився з усіма обставинами його вчинення. Суд, у зв`язку з повним визнанням обвинуваченим своєї вини та отримавши згоду всіх учасників судового провадження, дослідив лише письмові документи кримінального провадження в частині, яка характеризує обвинуваченого та визнав недоцільним дослідження інших доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Він прийшов до висновку, що вина обвинуваченого доведена повністю, визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 369-2 КК “Зловживання впливом” та присудив 17 тис. грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів